VOORZITTER: SAMIRA YEKHLEF

De passie voor kinderen is ontstaan tijdens mijn werk als kinderleidster op een kinderdagverblijf. Het was juist tijdens dit werk dat ik besefte dat het eten, het leren, het spelen met blokken of tekenen zo vanzelfsprekend is voor de meeste kinderen in Nederland. In veel landen is dit helaas niet het geval en leven met name weeskinderen in armoede en zijn constant bezig met overleven. Het ontbreekt hen aan voldoende liefde en aandacht dat elk kind nodig heeft, waar in mijn beleving elk kind recht op heeft.
Samen met de jongeren in Nederland voeren we projecten uit om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren. Dit jaar is de opbrengst voor de weeskinderen in Turkije! "Love is not patronizing and charity isn't about pity, it is about love. Charity and love are the same -- with charity you give love, so don't just give money but reach out your hand instead.”

NAOUAR

Ieder kind verdient het om kind te zijn en zorgeloos op te groeien. Helaas is dit niet voor ieder kind een gegeven. Ik heb altijd iets willen doen voor weeskinderen. Toen ik had vernomen dat UFBR op zoek was naar nieuwe bestuursleden, heb ik me met volle enthousiasme gemeld. Het initiatief van UFBR vind ik prachtig en ik draag graag mijn steentje bij om de mooie doelstellingen te realiseren. Want de weeskinderen mogen we niet vergeten. 

ABIDAH

Mijn naam is Abidah en ik zet mij in voor weeskinderen omdat het van belang is dat iedereen, vooral kinderen, gelijke kansen hebben op geluk, liefde en een mooie toekomst. UFBR's initiatieven om dit te realizeren vind ik mooi en past ook bij mij als persoon.